dinsdag 26 november 2013

"Aanklacht Assange van de baan" Wonder ? of Assange val ?

Iedereen mag het weten , ik vertrouw de Verenigde staten voor geen meter, ze zijn daar tenslotte niet in hun eerste leugen gestikt ..
Het land dat oorlogen start op basis van leugens, om maar een paar te noemen Vietnam, gebaseerd op het totaal verzonnen gulf of tonkin incident de invasie van Panama waarover zoveel leugens werden verteld om het te rechtvaardigen dat je door de bomen het bos niet zag, en natuurlijk de Irak oorlog die totaal niets te maken had met de aanslag op het world trade center in NewYork ..

Dat even terzijde, het is nu plotseling in het nieuws dat Amerika mogelijk afziet van de vervolging van Jullian Assange de oprichter van wikileaks ...
foto www.internationalist.org
Wat ze al niet hebben verzonnen om hem in handen te kunnen krijgen.
Toen de gewone kanalen niet werkten werd de trommel met vuil spel van de plank gehaald en werd begonnen waar de amerikanen zo goed in zijn , de karaktermoord op Julian Assange, daar bij werd geen enkele leugen geschuwd met als hoogtepunt hem in de val te laten lopen om aan de VS te worden uit geleverd: een Verzonnen verkrachting aanklacht in zweden, en als hij  ternauwernood naar Engeland kan vluchten beginnen de amerikanen een geheim spelletje met Groot Brittannië om Assange die zich even in een bevriend land waant daar op te pakken.

Assanges vlucht naar de ambassade van Ecuador en het daarop volgende politiek asiel heeft nu al de geschiedenis boeken gehaald .. Maar de minachting van de VS voor de soevereiniteit van andere landen kent geen grenzen , zoals ook al met klokkenluider Edward Snowden gevreesd wordt dat elk vliegtuig dat hem vervoert zal worden gedwongen in de VS te landen om hem daar te kunnen arresteren en opbergen (of erger).
We weten inmiddels al wat de VS doen met klokkenluiders , neem Bradley Manning, de Amerikaanse militair die liet zien hoe onschuldige mensen werden neergemaaid vanuit een helikopter. Zijn geval is door de karaktermoord machine opgeblazen tot de proporties van een land verrader en hij kijkt nu aan tegen een gevangenis straf van 35 jaar omdat ie de Amerikaanse overheid in verlegenheid heeft gebracht..

Na zoveel leugens en laster campagnes tegen klokkenluiders , wat maakt een extra leugentje dan nog uit ?
Ik denk dat het een ordinaire val is om publiekelijk te gaan verkondigen dat de Amerikaanse overheid af ziet van vervolging om hem zo naar buiten te lokken..
Vergeet niet dat ondanks dat is verteld dat de die flauwekul aanklacht in Zweden van de baan is en het best mogelijk is dat dit een deel van de tactiek is en hij nog steeds het risico loopt om aan hen te worden uit geleverd, en Zweden verscheept hem dan gelijk naar Amerika , daar kun je vergif op in nemen...

Ik hoop echt dat ik ongelijk heb en dat er ooit een keerpunt zal komen waarbij er iets gaat worden gedaan om klokkenluiders te beschermen ..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten