maandag 25 januari 2016

Geloven wij FOX NEWS ?? ECHT ??

Ik hoorde dit op de radio:

Tijdens haar ambtsperiode heeft Hillary Clinton als Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken, tussen 2009 tot 2013, via haar privémail minstens twee mails verstuurd waarin "topgeheimen" voorkwamen.
De Amerikaanse zender Fox News kon beslag leggen op een brief daarover die door een inspecteur van de toezichthouder op de Amerikaanse inlichtingendiensten vorige week werd verstuurd naar voorzitters van een aantal commissies van het Congres. Het gaat om geheimen waartoe in principe maar een beperkt aantal mensen, zoals hoge regeringsfunctionarissen en inlichtingenofficieren, toegang hebben. Ze worden ingeschaald in het niveau "topgeheim".

Wat mij hier onaangenaam aan opviel was de bron vermelding "FOX NEWS" en dat is in mijn ogen gewoon belachelijk.
Sinds 2010 hou ik de Amerikaanse politiek en verslaggeving nauwlettend in de gaten en wat begon als verwondering, veranderde naar verbazing en sloeg uiteindelijk om naar totale verbijstering..
Wat wij Amerika noemen, de Verenigde Staten dus is een land van ongelofelijke tegenstellingen, in de eerste plaats tussen Arm en Rijk .
De 1% super rijken hebben meer kapitaal dan de rest van de totale Amerikaanse bevolking, en het corporatieve bedrijfsleven is rijker en oppermachtig als een staat in een staat waar het om geld gaat en maakt in de praktijk gewoon de dienst uit.
De andere 99% van de bevolking, bestaat uit een steeds kleiner wordende middenklasse, een onderbetaalde arbeidsklasse en laten we het beestje bij de naam noemen, de Mensen die in armoede leven.
De laatste groep is gestaag aan het groeien, sociale voorzieningen zoals wij die hier kennen heeft men daar amper en wat er is wordt gestaag uitgehold om belasting voordelen aan het mega rijke bedrijfsleven te compenseren.

Echt alles draait daar om geld en winst, en in de verenigde staten hebben de onafhankelijke (televisie) nieuws media plaats gemaakt door commerciële nieuws netwerken zoals MSNBC CNN en daar hebben we hem: FOXNEWS.
Deze netwerken draaien ook om winst en als de grote sponsors (adverteerders) iets niet aanstaat, wordt het nieuws aangepast, zo simpel gaat dat gewoon.

Het officiële logo
Foxnews is daar echt heel goed in, en door corporate sponsoring die grote financiële belangen in het station hebben, is het gewoon niks minder dan de propaganda zender van het Corporatieve Amerikaanse bedrijfsleven..
Foxnews is ook de propaganda zender voor de Republikeinse Partij die de afgelopen jaren niets anders heeft gedaan dan geld bij voorzieningen weg te halen om belasting voordelen voor de 1% mega rijken.

Nog een  voorbeeld : FOXNEWS is de zender die al zoveel onzin heeft verteld dat het al ontelbare keren voor het gerecht is gedaagd voor het ronduit vertellen van leugens. Maar het heeft ook de beste advocaten dus je begrijpt hoeveel dit uithaalt.

Ook wij in ons kleine landje zijn diverse keren het doelwit geweest.
Na het zoveelste uit de duim gezogen verhaal, dit maal over abortus in  Nederland,  heeft de Nederlandse Ambassadeur in de VS een officiële klacht ingediend bij de Amerikaanse overheid..

Dit is meer naar realiteit
FOXNEWS is het extreem christelijke klankbord, anti homohuwelijk, anti abortus, anti klimaat verandering, anti evolutie, anti openbaar onderwijs, anti publieke gezondheidszorg , verzekering anti Islam, anti Atheïst, anti vuurwapen wetgeving, anti vooruitgang, anti Democratische Partij en nog veel, veel meer.
Wat vloeit hier dus automatisch uit voort  ?

FOXNEWS is ook Anti Hillary Clinton.

Daar kun je gewoon op wachten, dit hele "e-mail schandaal" is voor het grootste deel, gewoon een  bijna dood onderwerp, gereanimeerd om de gebruikelijke roddel campagne waar Fox heel goed in is weer nieuw leven in te blazen.... 
Het moet ECHT komkommertijd zijn als ze niks interessanter kunnen vinden.


En natuurlijk niet te vergeten FOXNEWS staat ook al bijna 8jaar garant  voor een voortdurende, onophoudelijke stroom van verbale diarree, uitgestort over de Amerikaanse (democratische) president Barack Obama..
Wat daar al niet over verzonnen is, is gewoon absurd.

Boven aan de lijst staat natuurlijk het verhaal dat Obama geen echte Amerikaan is maar geboren in Kenia
Dat het geboorte certificaat van de president is gepubliceerd, maakt geen enkel verschil, FOX houdt er gewoon aan vast.
Op de tweede plaats staat dat Obama een moslim is en zo zijn er inmiddels honderden belachelijke roddels opgeblazen tot "nieuws"
Deze niet aflatende stroom vuilspuiterij in de richting van alles wat Liberaal en Democraat is, blijft natuurlijk niet beperkt tot Barack Obama en Hillary Clinton. Ook een andere genomineerde presidentskandidaat voor de Democraten Bernie Sanders ontsnapt hier niet aan.


En dat een walgelijk PULP station als  "FOXNEWS"  als betrouwbare nieuwsbron wordt vermeld?  Laat me toch niet lachen....

Wat hebben wij hier mee te maken ?

wordt vervolgd


Geen opmerkingen:

Een reactie posten