dinsdag 26 januari 2016

De Invloed Van De Verenigde Staten Op Nederland En Europa

Ik heb op 23 januari afgesloten met "wordt vervolgd"  omdat er nog zoveel te vertellen is over de werkelijke verenigde staten dat ik echt nog lang niet klaar ben.
Wat er in de Verenigde Staten gebeurt heeft direct invloed op ons land en dat iets wat de afgelopen jaren echt merkbaar begint te worden als je tenminste weet waar je op moet letten.
Ik wil in deze serie laten zien waarom en op wat voor wijze wij allen door Amerika worden genaaid, geen samenzweringstheorieën, alles is simpel te Googlen om het te controleren.

Ok laat ik hier beginnen:
In de jaren 80 van de vorige eeuw was er President Ronald Reagan, een acteur in B films en sigaret reclames. Hij voerde radicale economische veranderingen door die vooral in het voordeel van het bedrijfsleven uit vielen. De motivatie was dat als het zakenleven rijker wordt er genoeg van de geld berg naar beneden rolt dat het goed is voor de lonen en werkgelegenheid, de zogenaamde "Trickle Down Economics". Er werd begonnen om beperkingen en regels op te heffen die er voor moesten zorgen dat het zakenleven geen streken kon uithalen die gevaarlijk konden zijn voor de economie. Het minimum loon was destijds een kleine 8 dollar en dat is sinds de 30mjaar sinds de Reagan periode niet meer gestegen.
De wandelgangen van de 2e kamer
Het was ook de opkomst van het Lobbying, dit waren hoog opgeleide mensen in dienst van het zakenleven met de enige taak om het stem gedrag van politici zoals leden van het Amerikaanse  congres te beïnvloeden ten gunste van het zakenleven.
Dit vond plaats in de in de lobby, het vrij toegankelijke ontmoetingsgebied van regerings-gebouwen. Om niet het stempel van corruptie te krijgen werden door de opdrachtgevers sommen geld in de herverkiezing fondsen van de benaderde politici te storten.
Ook hier in Nederland, tijdens de regerings-periode van de Ruud Lubbers kabinetten waar dit verschijnsel "in de wandel gangen wan de tweede kamer"  genoemd verschenen Lobbyisten die voor het Amerikaanse zaken leven..
RTL Nieuws
heeft hier een mooi verslag over hoe dit tegenwoordig in z'n werk gaat.
Bij ons begonnen ook dingen te veranderen, kreten als ombuigingen vervingen de minder populaire woorden als bezuinigingen en zo is men begonnen met het mooi verpakken van werkelijk verschrikkelijk slechte politieke beslissingen.
Het eerste wat deze Amerikaanse lobbyisten voor elkaar om dook een woord wat in die tijd verscheen om de beperkingen voor buitenlanders om bezittingen te hebben in Nederland te versoepelen.

Nou dat hebben we gemerkt, wie kent nog technische bedrijven als GTI en STORK die samen goed waren voor een flink deel van de werkgelegenheid ?
Je kwam hun wagens door het hele land tegen, ooit afgevraagd waar die gebleven zijn ?
Het begon direct  na die regel versoepeling met het neerstrijken van Amerikaanse "investeerders" met toegang toe onbeperkt kapitaal.
Uitstekende grote ervaren bedrijven met grote kennis werden opgekocht, op gesplitst uit gemolken en weer verkocht waarbij een groot deel van de werknemers moet "afvloeien" ,en ander woord voor op straat werden geschopt.

 
Deze video beschrijft precies hoe dit (nog steeds) gebeurt 

Hierdoor verscheel een nieuwe golf van extreem rijke "zakenmensen" als Mitt Romney, die in 2012 de Republikeinse Presidentskandidaat die werd verslagen door Barrack Obama die hierdoor voor een tweede termijn werd verkozen..
Ik kan wel poberen uit te leggen hoe dit werkt maar je kunt beter bovenstaande video waar de Amerikaanse econoom Robert Reich het uitlegt op een humorostische manier die minder dan 3 minuten duurt.

Sinds de jaren 80 van de vorige eeuw zijn honderden gerenommeerde bedrijven verkocht, hervormingen door gevoerd en hebben duizenden mensen hun baan verloren..

En je denkt nog steeds dat Amerika zo geweldig is ?

Wordt vervolgd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten