vrijdag 29 januari 2016

Even tussen door : De schuldvraag

Tros Radar heeft een tijdje gelegen een tv documentaire gemaakt  genaamd "de schuldvraag"


ik weet niet of mensen zich het nog herinneren maar die is al begonnen in tijdens het laatste kabinet -van Agt- en het eerste kabinet Lubbers zij hebben de deur open gezet voor het Amerikaanse handels systeem privatisering was het toverwoord, nou zie wat het ons heeft gebracht ..
Waar het over gaat:
Met de euro hebben we ook de schulden economie geïntroduceerd, geld heeft geen tegenwaarde meer in goud en zilver, te tegenwaarde is nu het boek met schuldbekentenissen hypotheek aktes obligaties ..
De Europese bank kan geld creëren uit het niets en dat is eenvoudig omdat het meeste geld verkeer digitaal is , er hoeft dus niet eens geld bij te worden gedrukt..

Het is nu het zelfde als in de verenigde staten.
Als de overheid geld nodig heeft wordt dat geleend van de Federal Reserve bank, die het corporatief eigendom is van de rijkste commerciële investeringsbanken (er is dis niks Federaal aan) en dat moet met een stevige rente woeden terug betaald , De VS zitten nu bijna op een schulden hoogte dat binnen een aantal jaren zelfs de rente niet meer kan worden betaald en het land in feite eigendom wordt van de corporatieve..
Wij zitten nu ongeveer halverwege, de allerrijksten worden rijker en de armen worden armer, en voor de economie wordt nu de graadmeter van de rijkste der rijken genomen , als de rijken weer bakken geld binnen schrapen is de economie goed, maar voor mensen zoals jou en mij is de economie alleen maar gedaald sinds 1980 , denk er maar eens over na..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten