dinsdag 10 december 2013

In de bijstand vaker zelfmoord ?

Eerst even een citaat:
Volkskrant Zelfmoord komt veel vaker voor onder mensen met een bijstands of arbeids ongeschiktheids uitkering dan onder mensen met een baan. 
zomaar een illustratie
Waarom ben ik hier niet verbaasd over na jaren uitkleden en versoberen van de sociale zekerheid met de rotsmoes dat het allemaal is om werklozen weer "aan het werk te -helpen-"

Nog maar een citaat:

Onderzoekster Rense Gilissen van GGD Den Haag zegt in de Volkskrant dat oorzaak en gevolg niet te achterhalen zijn. "Voor preventiemaatregelen maakt dat niets uit."
Is dat mens totaal van de pot geflikkerd? wereld vreemd ? leeft ze in een wereld van waandenkbeelden of gewoon alle 3 ?
Oorzaak niet te achterhalen ? sorry maar ik ben even sprakeloos...
..... (stil)
..... (stil)
OK pauze over, ik ga verder. Sinds Nederland in de jaren 80 is begonnen met al die ombuigingen, zo als ze dat zo mooi wisten te brengen, in de afgelopen 30 jaar : 
  • Zijn de huren meer dan verdubbeld -reken maar na 30 jaar x elk jaar 3% er bij is 130% meer huur-
  • Zijn de energie prijzen zijn de hoogte in geschoten.
  • Kregen we een "nieuw" zorgstelsel waar bij per persoon gemiddeld 80 euro per maand kwijt is voor veel minder zorg die wordt vergoed
En zo zijn er nog wel meer dingen op te noemen die duurder zijn geworden maar wat naar verhouding nauwelijks omhoog gegaan is zijn de lonen , loon matiging bezuinigingen noem maar op ..
Wat naar verhouding nauwelijks is vooruit gegaan is : de sociale uitkeringen 
zorgen, zorgen,zorgen
meerdere malen herzien en veranderd "vernieuwd" en daardoor nauwelijks omhoog gegaan van 80% van het laagst verdiende loon naar 75% naar 70% van ook een steeds lager laatst verdiende loon.
En komende jaren wil de regering ook nog toestaan dat huren 4 tot 6 % verhoogd mogen worden..
Sinds 10 jaar ie er weer armoede in Nederland , gezinnen waarvan de kinderen zonder ontbijt naar school gaan omdat er niet genoeg geld overblijft om van te eten..
Alleenstaanden die tot de ontdekking komen dat in de bijstand hun vaste lasten meer zijn dan hun uitkering en vervolgens rekeningen laten liggen omdat ze toch moeten eten en zo steeds dieper en dieper in dat gat zakken tot ze geen uitkomst meer zien, en daar zijn we weer bij het begin van dit verhaal..

Mevrouw Rense Gilissen van GGD Den Haag, je moet je de ogen uit je kop schamen met je onzin verklaring dat je de oorzaak niet weet, je kunt van alles beweren maar de gevolgen zijn wel te achterhalen : uitkeringsarmoede= vijf tot bijna acht keer vaker zelfmoord..

Dit land is ziek, en deze mensen zijn het slachtoffer en de regering doet alsof hun neus bloedt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten